Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Βιβλιοκρισία: στο περιοδικό "Δευκαλίων ο Θεσσαλός"

Βιβλιοκριτική για την ποιητική μου συλλογή 'Τρίτοι από της Αληθείας' δημοσιευμένη στο περιοδικό "Δευκαλίων ο Θεσσαλός", τ. 54 και στο ηλ. περιοδικό 'Οι δύο πύργοι'. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Θάνο Αθανασόπουλο και τον κ. Άγγελο Μάλφα. Στο τεύχος αυτό δημοσιεύτηκαν επίσης τα ποιήματα ΔΙΑΙΡΕΣΗ και ΚΑΝΟΝΕΣ του ίδιου βιβλίου. Μπορείτε να δείτε κι εδώ.

Με υπέρτατο πλούτο συναισθηματικών και πολυειδών ψυχικών μορφοποιήσεων, είναι πλεγμένη η ποιητική συλλογή της κυρίας Αναστασίας Μαργέτη με τίτλο ‘’τρίτοι από της αλήθειας’’. Χρησιμοποιώντας με ευταξία νοηματικές, πολυθεματικές και εννοιολογικές κατευθύνσεις δείχνει τον δρόμο μίας εσωτερικής αναδίφησης πάνω σε επιμέρους συναισθηματικά τμήματα, κάνοντας να προβάλλουν απρόσκοπτα οι βαθύτεροι συγκινησιακοί πυρήνες του εκάστοτε υποκειμενικού όντος. Το πέρας αυτής της ολοκλήρωσης μπορεί να περιγραφεί σαν την ένωση των κομματιών ενός άρτιου οικοδομήματος, όπου μέσα από έναν ακριβή πολυδομικό παραμετρισμό οδηγούν προς την αποκάλυψη της σύνθεσης της τελικής εικόνας του εσωτερικού ψυχικού μας κόσμου. Το συγγραφικό έργο της κυρίας Μαργέτη επιμερισμένο σε βαθυστόχαστα ποιητικά μέρη, αναδεικνύει την αληθινή και αποκρυσταλλωμένη δομή του πνευματικού της φωτός, προκαλώντας την εξωτερίκευση συγκινησιακών τάσεων που νοητικά και μέσα από έναν μόνιμο πολυχρωματικό λαμπυρισμό, προβάλλουν εσωτερικές ψυχικές σφαίρες που εμπεριέχουν εκείνα τ’απαραίτητα συστατικά δεδομένα, όπου σαν ένα σύνολο ωθούν τον αναγνώστη σε διάφορες προς το ένδον αναζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου