Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ



Οι εκδόσεις-βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη» προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Αναστασίας Ν. Μαργέτη «Τρίτοι από της Αληθείας», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, ώρα 19:30, στον πολυχώρο «Αίτιον», στην Αθήνα, οδός Τζιραίων 8-10, πλησίον του σταθμού μετρό Ακρόπολης .
Το βιβλίο αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο από τριάντα τρία ποιήματα κατανεμημένα σε πέντε ενότητες. Στα πλαίσια υποκειμενικής προσέγγισης του στοχασμού αρχαίων και νεότερων φιλοσόφων επιχειρείται μία ποιητική σύνθεση, που συμπεριλαμβάνει στοιχεία προσωπικής εμπειρίας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ακαδημαϊκοί: Θανάσης Νάκας (Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρος Σταύρου (Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και  Χαράλαμπος Μαγουλάς (Δρ. Επιστημών Γλώσσας, συγγραφέας). Συντονίζει ο Σίμος Παπαδόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Θεατρολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου