Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Α΄ παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου 'Τρίτοι από της Αληθείας'


Όψεις ...από την πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Τρίτοι από της Αληθείας’, (εκδόσεις ΑΩ) της Αναστασίας Ν. Μαργέτη, στον Πολυχώρο Αίτιον, την Πρωταπριλιά του 2016.

 Ο Θανάσης Νάκας, Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, πρότεινε μία αναγνωστική προσέγγιση βασισμένη, κυρίως, στις γλωσσοφιλολογικές και φιλοσοφικές καινοτομίες  της ποιητικής σύνθεσης.
https://youtu.be/bIsGXvqmm7g

 Ο Λάμπρος Σταύρου, Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επεχείρησε να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό πορτραίτο της γράφουσας  μέσα από το έργο της.
  https://youtu.be/CM-zCc-xsjY

Ο Χαράλαμπος Μαγουλάς, Δρ. Επιστημών Γλώσσας, συγγραφέας και ποιητής, έδωσε έμφαση, κυρίως, στη φιλοσοφική διάσταση της ποιητικής συλλογής.
https://youtu.be/CKgSe5dKI68?t=42

Ο Σίμος Παπαδόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Θεατρολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και εμψυχωτής θεατρικής ομάδας, συντόνισε με ιδιαίτερη ευαισθησία όλη την εκδήλωση.

Φίλες και φίλοι απήγγειλαν ποιήματα από το βιβλίο με συνοδεία πιάνου.

Η Αναστασία Ν. Μαργέτη, αιτιολόγησε την έκδοση των ποιημάτων της και ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του βιβλίου και της πρώτης του παρουσίασης.
https://youtu.be/XEZ09aqK7xc?t=29

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σε προβολή έργα που φιλοτέχνησαν με αφορμή την ποιητική συλλογή Τρίτοι από της Αληθείας’ οι εικαστικοί: Λίτα Μαυρογένη, Μαριάννα Παυλίδου και Κωνσταντίνος Βερούτης.

 Η ζεστή αγκάλη που σχηματίστηκε από τους ομιλητές και τους ακροατές ήταν της βραδιάς το ωραιότερο ποίημα. Όλους τους ευχαριστώ  από καρδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου