Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Εικαστική Δημιουργία...



















 Ο Στράτος Χαλκιώτης, εικαστικός και φίλος, εμπνεύσθηκε και δημιούργησε το έργο στη συνομιλία του με τις πέντε ενότητες της ποιητικής συλλογής ‘Τρίτοι από της Αληθείας’ τον Σεπτέμβριο του 2016.    

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για το βιβλίο που μου έδωκες και με ενέπνευσε για αυτό μου το έργο. Σε κάθε περίπτωση, οι εξαίσιοι στίχοι σου, κομμάτι σου που μας έκανες την τιμή να εμφανίσεις μου δώσαν τη χαρά να σκεφτώ αυτό το έργο το οποίο δεν είναι παρά ένα παιχνίδι σε έναν καμβά, σίγουρα όχι ανάλογο της μεγάλης μελέτης και σκέψης που αφιέρωσες στο έργο σου. Ελπίζω και εύχομαι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε κάθε επίπεδο και κομμάτι για τους νέους και τους παλιούς ώστε να το απολαύσουν και να ταξιδέψουν μαζί του σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου Στράτο, το γεγονός ότι το βιβλίο κατάφερε να 'μιλήσει' στη σκέψη και στο συναίσθημα ενός νέου ανθρώπου, όπως εσύ, είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα αλλά και ανατροφοδότηση ταυτόχρονα. Εγώ σ' ευχαριστώ, λοιπόν, γι' αυτή την ελπιδοφόρα επικοινωνία, που εκφράστηκε με το δικό σου έργο. Να τη συνεχίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή