Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Εκπομπή στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ

Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με την Όλγα Κοσμά-Παπά, την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος "Αναζητώντας τον απολεσθέντα ήχο" συνοδοιπορήσαμε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού. Την ευχαριστώ και πάλι θερμά για την ωραία μας συζήτηση περί παιδείας, αγωγής, πολιτισμού, βιβλίων και ποιήσεως. Η αναζήτηση των απολεσθέντων ήχων, χρωμάτων, αξιών και μηνυμάτων έγινε στο πλάι της μια εμπειρία εξόχως ενδιαφέρουσα!

Η Αναστασία Μαργέτη με την Όλγα Κοσμά-Παπά σε εκπομπή του Τρίτου προγράμματος της ΕΡΑ.


 
    Μετά από αιτήματα ακροατών η εκπομπή καταγράφηκε. Όσοι θέλουν να την ακούσουν, μπορούν να επισκεφτούν το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, στη διεύθυνση trito-programma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου