Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΓΛΩΣΣΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ: Θησαυροί της άμμου

Ο Robert L. Crist, ομότιμος καθηγητής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας  και η Δέσποινα Λαλά - Crist, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας, ανθολόγησαν και μετέφρασαν στην αγγλική γλώσσα τα ποιήματα τριάντα οκτώ σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Κατόπιν τα συγκέντρωσαν σε ένα δίγλωσσο βιβλίο με τίτλο: «Θησαυροί της άμμου – Treasures of the sand. Ποίηση της ελληνικής κρίσης».

Η ποιητική ανθολογία εκδόθηκε αρχικά στην Αμερική (εκδ. Seaburn, 2018). Τώρα το βιβλίο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΑΩ σε επιμέλεια Διώνης Δημητριάδου. Αισθάνομαι συγκινημένη και περήφανη για την τιμή της συμμετοχής μου σε αυτό το συλλογικό έργο με το ποίημά μου ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΞΙΩΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου