Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Τρίτοι από της Αληθείας / The third from Truth

Το δίγλωσσο ποιητικό βιβλίο της Αναστασίας Ν. Μαργέτη «Τρίτοι από της Αληθείας / The third from Truth» σε αγγλική μετάφραση των Robert και Despina Crist (εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ) αποτελείται από 33 ποιήματα κατανεμημένα σε πέντε ενότητες.  Η ποιήτρια με τη δική της αίσθηση ερμηνεύει το δύσκολο σήμερα συνομιλώντας με στοχασμούς αρχαίων και νεότερων φιλοσόφων.
This poetry book of 33 poems is organized into 5 thematic areas. Drawing upon ancient and modern philosophers’ thoughts, the poet, Anastasia N. Margeti, attempts to perceive and interpret the notion of difficultness today. English translation by Robert and Despina Crist.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου