Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Βιβλιοκρισία του Δρα Χαράλαμπου Μαγουλά: Πώς διπλώνεται το χαρτί της Φιλοσοφίας;

 Ευχαριστίες εγκάρδιες στον κ. Χαράλαμπο Μαγουλά, Δρα Επιστημών Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή, για την αναγνωστική του προσέγγιση στο ποιητικό μου βιβλίο "Πλάτων, Ψυχή και (π)οίηση. Διαλεκτική των αντιθέτων (πενήντα επτά επιγράμματα), εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ. Η αναλυτική και συνθετική του δεινότητα, καθώς και το βάθος της ματιάς του εμπλούτισαν το έργο και με συγκίνησαν. Μεγάλη η χαρά μου... Ευχαριστώ πολύ και το περιοδικό fractal για τη δημοσίευση. Το βλέπετε στο fractalart.gr

Σχέδιο με σινική μελάνη της εικαστικού Μαριάννας Παυλίδου, διδάσκουσας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, με αφορμή τη συλλογή "Πλάτων. Ψυχή και (π)οίηση. Διαλεκτική των αντιθέτων".

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου