Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΤΟ ΠΤΔΕ / ΕΚΠΑ

    Έγινε χθες (22-4-2021) μέσω του διαδικτύου η επίσημη τελετή της ορκωμοσίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΕΚΠΑ για τους μεταπτυχιακούς μας τίτλους. Σε άλλους καιρούς θα ήταν αλλιώς, όμως δεν πειράζει… η συγκίνηση ήταν το ίδιο έντονη. Το συγκεκριμένο ταξίδι ολοκληρώθηκε και έγιναν πολλά νέα πράγματα. Ευχαριστώ ολόψυχα όλες και όλους τους καθηγητές μου, όλες και όλους τους συμφοιτητές μου για όσα μοιραστήκαμε αυτό το διάστημα. 

    Την εργασία μου στη Λογοτεχνία με τίτλο «Θέματα στο έργο της Φωτεινής Φραγκούλη. Μία συγκριτική ανάγνωση», αφιερώνω στη μνήμη της συγγραφέως και αλησμόνητης συναδέλφου μου Φωτεινής Φραγκούλη, που πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε τα τρία χρόνια στη χώρα των παραμυθιών… Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να δει την περίληψη και τα περιεχόμενα στο ekpa.academia.edu   Ολόκληρη η εργασία έχει αναρτηθεί στην Ενιαία Πλατφόρμα «Πέργαμος»/ Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του ΕΚΠΑ και μπορεί να ανακτηθεί στον σύνδεσμο    pergamos.lib.uoa.gr    Στα χρόνια αυτά γεύτηκα εμπειρίες γλυκές και πικρές και πιστεύω πως ωρίμασα περισσότερο ως άνθρωπος. Αυτό το οφείλω στη μαθητική μου ταυτότητα, την οποία διόλου δεν σκοπεύω να απαρνηθώ. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι στη μαθητεία-  όχι στη διδασκαλία- σμιλεύεται της ζωής το ποίημα…



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου