Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ραδιοφωνική συνάντηση με τον Διονύση Λεϊμονή

  «Μιλάμε για το βιβλίο» και φέτος, με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή ο οποίος παρουσιάζει κάθε εβδομάδα συγγραφείς και βιβλία που ξεχωρίζουν. Είτε είστε λάτρεις των μυθιστορημάτων, των δοκιμίων, της λαογραφίας και όποιου άλλου είδους λογοτεχνίας ενηλίκων και παιδικής, θα ακούσετε σίγουρα κάτι ενδιαφέρον που θα σας κεντρίσει την προσοχή. Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον συγγραφέα Αλκιβιάδη Κούση για το νέο του παιδικό βιβλίο «Οι φίλες μας… οι μάγισσες», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη (σειρά «σπουργιτάκια) σε εικονογράφηση Βαγγέλη Παπαβασιλείου και με τη βολιώτισσα συγγραφέα Χάρις Σαμαρντάνη για το νέο της βιβλίο «Οι βάβες», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις. Πάραλος. ΄Ολη η εκπομπή θα είναι διανθισμένη με ποιήματα της Αναστασίας Μαργέτη, από την ποιητική της Συλλογή «Τρίτοι από της Αληθείας» (Εκδόσεις ΑΩ), με την οποία και θα συνομιλήσουμε επίσης, τηλεφωνικά. Για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με την εκπομπή, μπορούν να καλέσουν στο 24210-62024. Το ίδιο τηλέφωνο ισχύει και για τις κληρώσεις βιβλίων που γίνονται κατά τη διάρκειά της με δώρο αντίτυπα των βιβλίων που παρουσιάζονται.
Για όσους επιθυμούν μπορούν να μας προσφέρουν βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας σε μια συνεργασία με το library4all (www.library4all.com) προκειμένου να ενισχυθούν σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.
Οι συνεντεύξεις των συγγραφέων ανεβαίνουν και στον δικτυακό τόπο bookia.gr για να τις ξανακούσετε και μετά το πέρας της εκπομπής...
Την εκπομπή ακούτε στους 102,5 των Fm για την περιοχή της Μαγνησίας αλλά και παντού αλλού πληκτρολογώντας www.magnesianews.gr (επιλέγοντας Ράδιο 1)
Χορηγός της εκπομπής και φέτος το Ξενοδοχείο Κυψέλη(Αγίου Νικολάου 1 και Αργοναυτών) στον Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου