Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη της Αναστασίας Μαργέτη στην bookia.grΜε την εκπαιδευτικό-ποιήτρια Αναστασία Μαργέτη και για την ποιητική της συλλογή "Τρίτοι από της Αληθείας", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΩ, συνομίλησε στη ραδιοφωνική του εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο», στο Ράδιο 1 του Βόλου, ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής.


33 ολιγόστιχα ποιήματα σε 5 ενότητες μαρτυρούν το ψυχικό σθένος της δημιουργού, να αισθάνεται, να διαισθάνεται και να εκφράζεται τόσο για τα σύγχρονα αδιέξοδα του ανθρώπου όσο και για την ανάγκη θέασης του ωραίου προκειμένου να ξημερώσει μια αυγή μετά από πολλές σκοτεινές νύχτες.
Η συνέντευξη αναρτήθηκε στην bookia.gr και μπορείτε να την ακούσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου