Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κριτικό σημείωμα του Θανάση Νιάρχου.


Ο Θανάσης Νιάρχος, συγγραφέας, ποιητής, κριτικογράφος και συνιδρυτής - μαζί με τον Αντώνη Φωστιέρη - του λογοτεχνικού περιοδικού "Η λέξη" σε ιδιόχειρη επιστολή του (7-10-2016) έρχεται αρωγός στην πρώτη ποιητική μου συλλογή «Τρίτοι από της Αληθείας». Η φιλία ενός πνευματικού ανθρώπου του δικού του διαμετρήματος είναι για μένα και ενθαρρυντική και πολύτιμη. Τον ευχαριστώ από καρδιάς.

                                                                                                                
7-10-2016 
                 
Αγαπητή κυρία Μαργέτη,
θερμά ευχαριστώ για την καλοσύνη που είχατε να μου στείλετε το ποιητικό σας βιβλίο «Τρίτοι από της Αληθείας». Σύντομα ή εκτεταμένα τα ποιήματά σας, όλα όμως πολύ ουσιαστικά, θα τα χαρακτήριζε κανείς ως έναν μόνιμο διάλογο με ό,τι σημαντικότερο έχει συντελεστεί στον χώρο του πνεύματος.
                                         
        Με  πολλή φιλία                                        
                                                                            Θανάσης Νιάρχος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου