Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κριτικό σημείωμα του Στάθη Κουτσούνη.

Ο κ. Στάθης Κουτσούνης, ποιητής και τεχνίτης του λόγου δόκιμος, μου έκανε την τιμή να διαβάσει τα γραφόμενά μου στο βιβλίο 'Τρίτοι από της Αληθείας' και με επιστολή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (6-11-2016) να διατυπώσει τις παρατηρήσεις του και να με παροτρύνει να συνεχίσω. Τον ευχαριστώ θερμά.

 Αγαπητή Αναστασία,

Σ' ευχαριστώ πολύ για το βιβλίο σου Τρίτοι από της αληθείας.Το διάβασα με πραγματικό ενδιαφέρον. Αν και πρώτο, κάθε άλλο παρά πρωτόλειο είναι.Η γραφή σου είναι καλοδουλεμένη, δένει με ιδιαίτερο τρόπο τον φιλοσοφικό στοχασμό με την αισθητική των λέξεων και παράγει ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν πλατειασμοί, ενώ δε λείπουν ούτε οι ποιητικές εκπλήξεις ούτε οι πρωτότυπες συλλήψεις. Βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο, συνέχισε λοιπόν...Και πάλι σ' ευχαριστώ!


Με τη χαρά της επικοινωνίας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου