Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ομιλία σε πολιτιστικό σύλλογο: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ

Η φιλοσοφία της τέχνης στον Αριστοτέλη. Ο λόγος περί μιμήσεως...

















Την Κυριακή 18/12 πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου με θέμα «Αριστοτέλης: Λύκειο και Ποιητική».
Το καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο του ΑΣΚ κ .Σταμάτη Γεωργάκη. Στη συνέχεια η Βάσω Κιούση διευθύντρια του ΕΚΤ&Π παρουσιάζοντας τους εισηγητές ανέφερε ότι «ο πολιτισμός είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια …είναι ανάγκη να μελετήσουμε τα συγγράμματα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων γιατί είναι επίκαιροι ακόμη και σήμερα και γιατί μέσα από αυτά βρίσκουμε λύσεις σε σημερινά προβλήματα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στον ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής εδώ καθώς και στη σελίδα έτος Αριστοτέλη στο fb σ' αυτό το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου