Η Αναστασία Μαργέτη παρουσιάζει με πρωτοτυπία πενήντα επτά φιλοσοφικά επιγράμματα… Με τη λιτή φόρμα τριών στίχων και δεκαεπτά συλλαβών μορφοποιεί την εμπειρία, το συναίσθημα, τη σκέψη της… Εκείνο όμως που συνιστά καινοτομία, είναι η συνομιλία των επιγραμμάτων της με τον φιλοσοφικό στοχασμό του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με τη θεωρία του περί ψυχής. Το ποιητικό της βιβλίο δίνει έναυσμα στον αναγνώστη για μία περιπλάνηση σε τόπους της δικής του ψυχής.

Ξενοφών Διον. Μουσάς

Αστρονόμος, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

[από τον πρόλογο στο βιβλίο]

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Β΄ Βιβλιοπαρουσίαση -Διάλογος του βιβλίου 'Τρίτοι από της Αληθείας'


      Αναρτήθηκε στο youtube το βίντεο από τη 2η παρουσίαση στο ‘Εν δυνάμει’, στις 21-10-2016, του ποιητικού μου βιβλίου ‘Τρίτοι από της Αληθείας’. Θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχάς τον κ Μάριο Δεσύλλα και τον φιλόξενο χώρο του ‘Εν δυνάμει’ για την ευγενική του πρόσκληση. Τον δημοσιογράφο – ερευνητή κ. Αριστοτέλη Τσαγκαρογιάννη για τον χρόνο του και τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις του, που συνέβαλαν στην ανάδειξη πολλών παραμέτρων της συγγραφής. Η λογοτεχνική βραδιά δεν θα είχε αυτή τη μορφή χωρίς τους αγαπημένους φίλους Αλκιβιάδη Κούση, Γιάννα Μαργαρίτη, Ευγενία Μαργέτη και Ιάσονα Στεφάνου, που δάνεισαν  τη φωνή τους στους στίχους μου. Και μάλιστα  για δεύτερη φορά. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Δεν μπορώ να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους εικαστικούς, Λίτα Μαυρογένη, Μαριάννα Παυλίδου, Κωνσταντίνο Βερούτη και Ευστράτιο Χαλκιώτη, που αφουγκράστηκαν τις λέξεις μου και με γραμμές και χρώματα τις εμπλούτισαν με δικές τους δημιουργίες. Η παρουσία όλων των φίλων, που ζέστανε κι ομόρφυνε τη βραδιά, έδειξε ότι ποίηση δεν είναι μόνο εκείνη που κρύβεται στους στίχους…Μπορείτε να δείτε τη συνομιλία εδώ.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Αγαπημένη μου Αναστασία
    η ταύτιση της δικής μου άποψης με την δική σου στάθηκε η αφορμή να αναλάβω το εικαστικό μέρος του βιβλίου σου σε αυτή την υπέροχη ποιητική συλλογή.
    Ο άνθρωπος συνειδητά πρέπει να στεγάζει τον εαυτό του στο σπίτι της αρετής και από εκεί να κάνει το μεγάλο ταξίδι για να ανακαλύψει την καθαρή συνειδητότητα που θα τον οδηγήσει στην αιωνιότητα.
    Το αστρικό μας σώμα, το νοητικό μας σώμα και το υλικό μας σώμα αποτελούν την τριαδικότητα όπου είναι κρυμμένος ο Θείος σπινθήρας βαθιά μέσα μας.
    Τα ποιήματά σου κρύβουν όλο το μεγαλείο αυτής της Θέσης.
    Λίτα Μαυρογένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή